Üst
 

BEBEK İLE NASIL SEYAHAT EDİLİR?

Özellikle küçük bebekleri olan aileler, bebekle seyahate çıkabilir miyim? sorusunu hep kendilerine sormuşlardır. Bir çok bebekli aile ise, gitmek istedikleri yerleri bebekleri olduğu için erteliyor. Seyahate çıkıldığında rahat bir yolculuk geçirebilir miyim? diye merak edebiliyorlar. Yolculuğun kâbusa dönmemesi ve eğlenceli geçmesi için, elbette yapılacak birtakım şeyler var. Aslına bakarsanız bebeğinizle seyahate çıkmayı eğlenceli bir hale bile getirebilirsiniz.

resim-1

Küçük bir veya birden fazla bebekle seyahate çıkmak için iyi bir planlama yapılması çok önemli. Sonradan herhangi bir sorun yaşamamak için üzerinize düşen her şeyi yaparsanız daha rahat edersiniz. Her şeyin detaylı düşünülerek yapılması bebekle rahat yolculuğun altın anahtarı. Bebek ile dolaşmanın zorlukları olduğu gibi, eğlenceli ve hoş anları da var. Bebek arabası ile çocuğunuzu dolaştırdığınızda etrafı incelemesi veya uyuya kalması sizi çok mutlu edebilir.

resim-2

Seyahat öncesinde bebeğiniz için alınması gerekenleri sakin bir kafayla düşünerek bir liste çıkarabilirsiniz. Seyahat öncesinde hazırlayacağınız valiz size büyük kolaylık sağlayacak. Hazırlayacağınız listede eksik var ise mutlaka önceden teminlerini gerçekleştirin. Özellikle uzun yolculuklarda yanınıza almadığınız küçücük bir emzik bile başınızı ağrıtabilir.

resim-3

Peki bebeğiniz için hazırlayacağınız listede neler olması gerekiyor? Dilerseniz birlikte inceleyelim.

Öncelikle olmazsa olmaz seyahatinizin mesafesine ve süresine göre bebek bezini yeterince almanız gerekiyor. Genelde yolculuklarda rastlanan en büyük sıkıntılardan birisi, ebeveynlerin yanına az çocuk bezi alması ve bitmesi. Bu tarz bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız mutlaka yanınıza yeterince bebek bezi almalısınız.

resim-4

Biberon ve emzik bulundurmak da vazgeçilmez bir öneme sahip. Emzik ve biberonu unuttuğunuz zaman bebeğiniz yolculuğunuz sırasında saatlerce ağlayabilir. Alt değiştirme örtüsü, Islak mendil, Pişik kremi de bulundurulması önem taşıyan malzemeler arasında. Çocuğunuzun ateşlenebilmesi durumunda mutlaka yanınıza ateş ölçer ve ateş düşürücü şurup almalısınız. Ortam değişikliklerinde genelde bebekler rahatsızlanabilir. Antiseptik kremler, güneş koruyucular, tırnak ve bebek makası da seyahatiniz boyunca yanınızda bulunmalı. Seyahat edilen süre dışında kalacağınız yerde hazırlayacağınız malzemeler mutlaka işinize yarayacak.

resim-5

Bebek mamaları, mama kabı ve çatalı anne sütü almayan bebekler için ve anne sütü olmadığı zaman can kurtarıcı rolünde. Seyahatin durumuna göre kıyafetlerin eksiksiz olması çok önemli. Bebek battaniyesi, emzirme önlüğü, bebek önlüğü, içme suyu ve bebeğinizin özellikle en sevdiği oyuncakları bulundurmanızda fayda var. Özellikle uzun seyahatlerde bebekler sıkılabilir. Bu durumda sevdiği oyuncaklarla saatlerce oynama durumu var. Oyuncaksız seyahate çıkmanızı kesinlikle önermiyorum.

resim-6

Bebek İle Uçak Seyahatinde Ne Yapılmalı?

Uçak biletiniz alırken bebek uçak biletini de birlikte almalısınız. Hava yollarında 0-2 yaş arası ”bebek olarak kabul edilmekte” bebekler için alınan biletlerde koltuk ayrılmadığı için, yani bebek anne kucağında seyahat edeceği için, hava yollarına göre değişmekle birlikte bebek için cüzzi bir ücret alınabiliyor. Uçaklarda oluşan basınç nedeniyle bebekler etkilenebilir ve huzursuz olabilir. Bebeklerin huzursuz olup ağlaması size ve çevrenizdeki diğer yolculara, ciddi şekilde sıkıntı yaşatır. Sorun yaşamamak için uçağın kalkışından hemen önce bebeğinizi emzirmeli veya mamasını yedirmelisiniz. Böylelikle bebeğinizin kulakları basınç değişiminden dolayı etkilenmeyecek. Bir uçak seyahatine bebeğinizle çıkacaksanız, bebeğinizin en az 1 haftalık olması gerekiyor. Bebek arabasını ve pusetini de bagaja vermeniz gerekmiyor. Uçağa binene kadar bebeğinizi bebek arabasıyla rahatlıkla götürebiliyorsunuz. Uçağın giriş kısmına ulaştığınızda, bebek arabasını yetkililere teslim edip çıkınca alabiliyorsunuz. Anne kucağında bebeğin seyahat edebilmesi için, 0-2 yaş arası olması gerekiyor. Uçuş öncesinde görevlilerin bebek için verdiği emniyet kemerinin takılması gerekiyor.

resim-7

Bebek İle Araç Seyahatinde Ne Yapılmalı?

Bebekler aracın arka koltuğunda kilo ve boyuna uygun bir bebek koltuğunda seyahat edebilir. Böylesi daha güvenli olacak ve bebeğiniz daha rahat duracak. Bebek koltuğu öncesinde araca mutlaka sabitlenmeli ve bebeğinizin araç kemerini ise takmalısınız. Özellikle araçla uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız, belirli aralıklarla molalar verilerek bebeğin sıkılması önlenmeli. Bebeği çok sarsmamak için çok hızlı ve sert araç kullanılmamalı. Bebeğiniz için seyahat esnasında uygun hız ve düzgün yollar tercih edilmeli.

resim-8

Bebeğiniz ile rahat bir yolculuk geçirmek için, öncesinde tüm detayları düşünerek hazırlığınızı ona göre yapmalısınız. Özellikle ısı farklarına da dikkat ederek, seyahat esnasında kıyafet değiştirme işlemini yapmalısınız. Gideceğiniz bölgenin hava şartlarına ve kalma durumuna göre yanınızda mutlaka bu duruma göre kıyafet alınması önemlidir. Değer verdiğiniz bebeğiniz için yeterince hazırlık yapmak bu yolculuğunuzda sizi de mutlu edecek.

http://www.geziko.com/blog/bebek-ile-nasil-seyahat-edilir/

You don't have permission to register
X