Üst
 

UKRAYNA’NIN GÖZ BEBEĞİ LVIV

Ukrayna’nın güzel bir şehri olan Lviv, kendine has mimari yapısı, gece hayatı, pırıl pırıl caddeleri ve Polonya’ya yakınlığı ile gidilebilecek yerlerden birisi. Biliyorsunuz ki Ukrayna, güzel kızları ile nam salmış bir ülke. Lviv sokaklarında yürürken kendinizi bir defilenin ortasında gibi hissedebilirsiniz.

l1

Lviv şehrinde nefes alabileceğiniz geniş parklar, alışveriş yapabileceğiniz çok güzel kıyafet ve hediyelik eşya dükkanları görebilir, kendine has cafelerinde kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Burası ülkemize göre çok ucuz bir şehir. Kullanılan para birimi Ukrayna Grivna’sı. 1 Dolar yaklaşık 23 Grivna ediyor. Dolar çok değerli olduğu için ve kendi para birimleri dolara karşı değersiz olduğu için, burada her şey turistler için çok ucuz. Lviv’de High Castle’de gün batımını izleyip, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Lviv’e gitmişken Opera binasını görmeden de kesinlikle dönmeyin.

lviv

 

Şehirde nüfusun büyük bir kısmını Ukrayna’lılar ve Ruslar oluşturuyor. Şaşıracağınız bir bilgi vermek gerekirse: Burada nüfusun %86’sını kadınlar oluşturuyor. Ülkenin her tarafında kadın çalışanlara rastlamak mümkün; tramvay makinisti, kasapta çalışan, erkek kuaförü olarak çalışan ve sokak temizlik işlerinde çalışan.Kısacası burada kadınlar  erkek işlerini tamamen üstlenmiş durumda.

resim 1

Konaklama

Lviv’de, otel ve pansiyonlar oldukça fazla ve fiyat olarak da bir o kadar ucuz. 3 yıldızlı bir otelde kalacağınızı farz edin, fiyatı yaklaşık 30 ila 50 $  arasında olacaktır. Kalabalık giderseniz ve 1 haftadan fazla kalacaksanız, ev kiralama seçenekleri de düşünebilirsiniz.  Lviv şehrinde çok fazla Türk turist ve çalışmak için buraya gelen Türkler’le karşılaşabilirsiniz.

resim 4

Yeme İçme

Lviv’de ne yiyebilirsiniz? Yemek kültürü nasıl? Dilerseniz birlikte inceleyelim. Bir kere şunu söylemeliyim ki; yemekler ucuz, bol çeşitli ve lezzetli. Lviv’de çok güzel et restoranları var, size mutlaka steak yemeyi öneriyorum. Etler lokum gibi ve çok lezzetli, ağzınıza aldığınızda hemen dağılıyor.

Ultimate-Steak-cropped

Lviv halkının kahvaltı kültürü bize göre çok farklı; bizde çay, onlarda kahve içiliyor. Bizim gibi kahvaltı sofraları da öyle zengin  değil. Kahvaltıyı kahve ve kendilerine özgü farklı tatlarda hazırlanmış kruvasanlarla yapıyorlar. Evet arada bir bu şekilde kahvaltı yapılabilir ama, bana göre her zaman yapmak sıkıcı olur.

coffee-black-grains-drink-croissant-sugar-reed-1920x1080

Başka şehirlerde birçok kez pizzanın tadına bakmışsınızdır. Fakat bir de Lviv’de Pizza yemenizi tavsiye ediyorum, pizzaları çok lezzetli ve farklı. Pizzanızı yedikten sonra çay, çikolata ve Lviv’e özgü pasta dükkanları ziyaret etmeyi unutmayın.

resim 3

Gezilecek Yerler

Meydanlarda bulunan parkların sakinliği, güzelliği, şehrin mimari yapısı ve birçok yerde bulunan ücretsiz wifi hizmeti ile Lviv’de çok rahat edeceksiniz. Şehrin kalbi diyebileceğimiz Rynok Meydanı sakin, gürültüden uzak ve çok ferah. Çevresinde de çok güzel cafeler mevcut. Meydanın ortasında bulunan kuleye çıkabilir ve şehri yüksekten seyredebilirsiniz.

Lviv_Rynok_Square_Orta_00

 

St George Katedrali şehrin batı yakasında bulunan ve ulaşmak için biraz yokuş çıkmanız gereken, mimari yapısı çok farklı ve güzel bir yer. Karedralin mimari yapısı oldukça etkileyici. Özellikle hafta sonları çok kalabalık, Lviv halkı buraya ibadet için geliyor. Ellerinde fotoğraf makinesi olanların turist olduğunu hemen anlayabiliyorsunuz. Lviv’e gelmişken bu görkemli yapıyı ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

 

katedral

Lviv’e ait sanat eserlerinin sergilendiği Potocki Saray’ı da, gerek mimari yapısı, gerekse satışa sunulan el sanatları itibariyle, ilgi çekici bir yer. Lviv sokaklarında yürürken bütün yapıların mimari yapısının oldukça güzel olduğunu göreceksiniz.

Counts_Potoskis-02

Müze severler için Lviv’de çok farklı bir müzeyi  de görme şansı var; Museum of Folk Arcitecture’da ağaçtan yapılan yapılar ve 6 kiliseden oluşan toplam 60 hektar alana kurulmuş. Müze ziyaretinden sonra şehrin tepe noktası olan

agac

Eğlence

Lviv’de hayat gece başlıyor diyebilirim. Bu şehir eğlence konusunda kendini aşmış durumda, her gün eğlenecek farklı bir mekan bulmak mümkün. Burada insanlar birbirine karşı oldukça saygılı ve kimse kimseye pek karışmıyor. Meydanlarda bulunan pazarları gezebilir, operalara gidebilirsiniz. Burada eğlenebileceğiniz farklı tarzda gece kulüpleri var ve gece hayatı ülkemize göre çok ucuz. Gece kulüplerinde çok sayıda erkek Türk görmek mümkün, kendinizi Lviv’de çok yabancı hissetmeyeceksiniz.

resim 5

 Nasıl Gidilir

Ülkemizden Lviv’e direk ve aktarmalı uçuş seçeneklerini bulabilirsiniz. İstanbul – Lviv arası yaklaşık uçuş süresi 2 saat. Dilerseniz Lviv üzerinden, tren ve otobüs seferleri ile Kiev ve Odessa’ya  geçebilirsiniz. Şehir içi ulaşımda genellikle tramvay,  taksi yaygın olarak kullanılmakta ve fiyatları da ülkemize göre 1/4 fiyatına.

resim 2

Hava limanından iner inmez araba kiralamayı düşünüyorsanız, tabelaların kiril alfabesi ile yazıldığını unutmayın veya navigasyon kullanmayı da düşünebilirsiniz. Lviv’de araç kiralama fiyatları çok uygun. Şehir merkezini yürüyerek gezmek daha eğlenceli, böylece tüm detayları kaçırmadan gezmiş olursunuz. Şehir merkezine uzak yerleri, kiraladığınız araçla veya taksilerle rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Lviv’de Unutulmaz Anlar Yaşamak İçin!

You don't have permission to register
X